banner

De Auto(s)

Er wordt gereden met een Citroën C3 1.6 HDI diesel.
Waarom de Citroën C3, het milieu is tegenwoordig een onderdeel van het examen, deze auto heeft diverse eigenschappen welke hiertoe behoren, zoals o.a. een laag verbruik, Start/Stop systeem en Cruise Control

Het wagenpark is in 2016 uitgebreid met een 2e Citroën C3 HDI Diesel, hoewel weliswaar een nieuwe Uitvoering is deze verder nagenoeg identiek aan de bestaande C3. Hierdoor is het voor de kandidaten vrijwel onproblematisch om in bede auto’s te rijden.

Gezien de grote aanwas van kandidaten met voorkeur voor de automaat, hebben wij einde 2016 ervoor gekozen de bestaande Citroën C1 automaat (waar we overigens erg tevreden over waren) in ruilen voor een  iets grotere Citroën C3 Picasso automaat . Deze auto is bijzonder geschikt gebleken als lesauto gezien het grote overzicht voor kandidaat en instructeur.

Nu is het zo dat verreweg de meesten de voorkeur hebben voor een schakelauto, ook begrijpelijk want met dat rijbewijs op zak mag je ook zonder meer een automaat besturen. Andersom is dat niet zo. Wanneer je je rijbewijs in een automaat haalt mag je nooit zomaar een schakelauto besturen. Vroeger waren daar andere regelingen voor, na bepaalde tijd mocht je ook een schakelauto besturen. Nu niet meer. Behaal je je rijbewijs in een automaat, dan mag je ook alleen een automaat besturen. Wil je dan alsnog het schakelrijbewijs hebben? Dan zul je opnieuw examen moeten doen in een schakelauto.

Wij hebben om meerdere redenen besloten om ook automaat rijlessen aan te bieden, t.w.

* Er wordt steeds vaker zonder extra redenen om gevraagd
* Wij houden ons ook bezig met Faalangst / ADHA en Autisme 
* Iemand mag om medische redenen geen schakelauto rijden
* Na een rijtest bij het CBR wordt aanbevolen een automaat te rijden 
* Leuke afwisseling voor de instructeur

Net als de vorige auto’s zijn ook deze weer geleverd door Paul Autoservice in Roermond, Paul is een zeer betrouwbare partner voor onze rijschool gebleken, wij hoefden er ook niet lang over na te denken wie de auto’s moest leveren.

 

 

 

Met de tekst: Rijles... Had U toch ook! Vraag ik eigenlijk de overige weggebruikers om wat respect en geduld te hebben voor de beginnende bestuurder in de lesauto. Vaak merken wij in de auto het ongeduld van de "ervaren" chauffeur(s) wat soms leidt tot gevaarlijke situaties veroorzaakt door deze "ervaren" chauffeur(s). Een actie van hen kan wel eens tot een ongebruikelijke reactie van de leerling leiden. Mij is opgevallen dat velen die de tekst lezen toch meer afstand houden.

(De tekst is een idee van mijn oud-leerling Djamilla.)

 

 

 

 

Webdesign by Marjon Menten 2013 ©