banner

De instructeurs:

Jos Menten

Geboren, getogen en woonachtig aan de Bredeweg 107 te Roermond.
Getrouwd, 2 dochters.

Na 20 jaren het inkopersvak te hebben uitgeoefend had ik het allemaal wel gezien. Ik wilde iets heel anders gaan doen. 
De beslissing rij-instructeur te worden was redelijk snel gemaakt daar ik het 10 jaar eerder al eens had overwogen. De omstandigheden toen waren echter iets anders en waarschijnlijk was voor mij de tijd er toen nog niet rijp voor. 
Hoe anders was het deze keer, ik had de mogelijkheden, de tijd en heel veel zin om er aan te beginnen. Maar ja, terug in de schoolbanken was even wennen. Toch ging het allemaal minder stroef dan verwacht.

Het vak is in de loop van de jaren toch veel veranderd. Tegenwoordig komt er steeds meer bij kijken, je bent ook een opvoeder, psycholoog en zoveel andere dingen in het verkeer dat alsmaar drukker is geworden. Eerst lag het accent voornamelijk op het zo goed mogelijk en veilig leren rijden, nu is daar het milieu aspect bijgekomen, net zoals Navigatie, Cruise Control en het Nieuwe Rijden*.

Ik heb derhalve de opleiding tot WRM rij-instructeur in Best met goed gevolg afgesloten. Alle aspecten van het hedendaagse rijden zijn daar behandeld en wij, als instructeurs, worden geacht dit over te brengen.

Aangezien ik mijn leerlingen de best mogelijke opleiding wil bieden heb ik mijn kennis uitgebreid en ben ik tevens RIS, Faalangst, ADHD en Autisme instructeur.

Mijn belofte aan mijn leerlingen. Ik doe mijn best om alle leerlingen tot goede en veilige bestuurders op te leiden, met alle vaardigheden en eisen die daarbij horen.

 Jos

Mariska Menten

Sinds juni 2014 bevoegd WRM/RIS instructrice, sindsdien met grote regelmaat als vervanger bij de rijschool en tevens haar vaste zaterdag, hierbij ook nog met grote regelmaat als vervanger bij een andere rijschool gewerkt. Echter sinds maart/april 2016 in vaste dienst als part-time instructrice.

Instructeur met basiskennis en vaardigheden.
Tevens is Mariska sinds enige tijd faalangst instructrice.

Mariska had in 2013 de tijd en mogelijkheid om de opleiding te gaan doen, dat deed ze dan ook met veel plezier. Nog voordat ze de opleiding afrondde is de reeds gestart met het geven van individuele bijscholing theorie. Voor die kandidaten weet Mariska vaak de juiste snaar te raken waardoor een theorie examen ineens duidelijker en beter maakbaar wordt.

Ook bij kandidaten met dyslexie een uitkomst want de 1 op 1 benadering werkt voor hen het best.

Mariska heeft nog een aantal ideeën op de planning staan qua uitbreiding van de mogelijkheden van lesgeven binnen de rijschool.

 

 

 

 

Webdesign by Marjon Menten 2013 ©