banner

GESLAAGD 2013!

* Lawrence van Helden mag zich op 20 december als laatste van dit jaar om 8.55u melden bij het CBR in Horn voor zijn rijexamen. Wie Lawrence kent (zoals ik) weet dat hij minstens 2 kanten heeft; De relaxte rustige Lawrence aan de ene kant en andere kant de nerveuse en onzekere Lawrence. Beide trouwens goede eigenschappen bij hem. Maar goed Lawrence is mijn neef en petekind en eerlijk gezegd kwam het ook door die eigenschappen dat ik het zowaar nog spannender vond dan hijzelf. Hij mocht de examinator zijn kunsten laten zien en na enige tijd kwam het verlossende woord voor ons beide: GESLAAGD. Lawrence, mooi gedaan, ben trots op je.

* Datum: Donderdag 12 december / Locatie: CBR Horn.
Ruud van den Bogaard is er klaar voor, het Rijexamen mag wat hem betreft beginnen. 8.55u Het is zover, we mogen ons melden bij de examinator en na een kort voorgesprek kunnen we vertrekken. Ruud had van te voren wat stress maar daar is tijdens de rit niet veel van te merken. Op een welhaast koelbloedige wijze brengt hij zijn examenrit tot een goed einde om dit naderhand met de woorden: “in de pocket” aan eenieder te melden. Ingetogen viert hij zijn feestje, op zijn “Ruuds.” En ik, ik geniet ervan, gefeliciteerd Ruud. Die heb je inderdaad: In de pocket. Geweldig en zeker verdiend. PS.  Ik zal Rowwen Heze, Dire Straits, en alle anderen wel gaan missen.

* Ruben van de Vorst haet em. Op vrijdag 6 december 2013 vond hij het in zijn schoen, alleen moest hij er eerst nog zelf wat door gaan doen. Bij het CBR een examen gaan rijden en vooral alle obstakels gaan vermijden. Na een tijdje rijden kwam hij al vlug, met de lesauto in Horn terug. Daarna kwam hij wat ik al lang verwachtte, geslaagd en wel naar buiten zonder klachten. Je bent nu in het bezit van je rijbewijs, gebruik het goed gebruik het wijs. Gefeliciteerd

*  Maart 2013, Eddy Peters komt met het verzoek om rijlessen, het moet er toch maar eens van komen.  Natuurlijk, we gaan er voor was mijn antwoord. Na een tijdje  lessen kwam de mededeling, ja het moet er nu  echt van gaan komen want er was een kleine op komst. Niet de beste motivatie (op dat moment) want het bracht ook wat extra spanning mee. Maar hoe dan ook Eddy gebruikte alles in zijn voordeel en liet zien dat het dan ook echt tijd was door dan ook maar op 22 november gelijk te slagen voor zijn rijbewijs. Mooi gedaan Eddy en nu maar veilig de weg op met Suzanne en Lieve (je dochtertje). Geniet er van!!

* Geneviëve Dörenberg straalt nadat ze op 21 november na een vrijwel foutloze examenrit aan iedereen kan melden; “Ich höb het riejbewies gehoald!.” Voor mij allang duidelijk maar ja, zoals dat gaat, er kan er maar 1 zijn die hierover beslist. Welnu, dat stond nu wel buiten kijf want Geneviëve maakte het de examinator wel heel gemakkelijk om zijn oordeel te geven. Tsja, helaas vanaf nu geen Geneviëve meer in de lesauto.... maar dat hoeft ook niet, je bent er helemaal klaar voor om zelf de weg op te gaan.
Proficiat en geniet er van...... (overbodige tekst, want dat doe je nu al).

* Maandagmiddag 4 november. Ismay Gorissen houd het niet meer; “Wat een ellende” is haar lijfspreuk vandaag. Maar waarom toch, dat is toch nregens voor nodig. Gewoon rijden zoals tijdens de lessen, dan gaat het goed komen. Ja maar.....  Toch laat Ismay tijdens haar examenrit zien dat al die spanning niet nodig is geweest, van begin tot het einde een duidelijk overtuigende examenrit. Goed gedaan en geniet van je rijbewijs.

* Maandag 4 november. Vroeg op voor Charlotte Kuijpers. Op naar het CBR voor het rijexamen. De zenuwen gieren overal waar ze niet moeten zijn, ondanks het feit dat ze nergens bang voor hoeft te zijn. Maar goed.... soms is het niet anders. Na een kleine 3 kwartier is ze terug bij het CBR en.............. waar heeft ze zich nu zo druk om gemaakt, het ging prima, ze kon eindelijk laten zien dat ze het rijbewijs verdiende. Mooie rit met een dito resultaat. Gefeliciteerd.

* 31 oktober 2013, D-day voor Chantal Cornelisse. Ze heeft er lang naar uitgekeken en was er helemaal klaar voor; Nu ging ze er voor, ze wil haar rijbewijs gaan halen. Tijdens de toets nog een beetje onzeker maar bij het examen maakte ze alles zo klaar als een klontje, met Jeanette als haar vaste instructeur aan haar zijde. Chantal; we kennen elkaar een beetje en je weet wat hoe ik over je rijkunsten dacht . Daarom; je hebt gedaan wat ik had verwacht; zo min mogelijk bij het CBR komen, TOP.... Gefeliciteerd.

* Donderdag 17 oktober 2013, Marco Moors gaat er vandaag voor, hij mag zich bij het CBR melden voor het rijexamen. Na een bekende uitspraak: “Moah, det kump waal good,” gingen we op weg naar het CBR in Horn. Om even na 14uur vertrokken we voor de examenrit, deze kwam enigszins
moeizaam opgang maar kende een zeer sterk vervolg. Na een opmerking van de examinator hierover zei Marco...: “Ik ben net een diesel, ik moet even op gang komen.” Mooie uitspraak en zeer waar. Marco, dit was een mooi examen met een terecht resultaat. Gefeliciteerd.

*Maandag 30 september 2013. Virgy Jansen mag examen doen. Als je het hebt over goed humeur en goede zin tijdens de lessen.....Virgy ! Derijlessen verliepen altijd in een leuke, gezellige sfeer,een lolletje op zijn tijd met een gulle lach maar ook als erecht gewerkt moest worden verdween die lach niet van het gezicht van Virgy. Ze had het erg naar haar zin en dat zei ze ook vaak, makkelijk, dat was wederzijds. En verheug mij dan ook op dat gebak....! Virgy mooi gedaan en vertrouw op jezelf, dat dat kan heb je u wel dubbel en dwars bewezen.

* Donderdag 26 september 2013. Na een spervuur van Apps over wat mee te nemen en ik weet niet allemaal wat mocht Jur Seegers zich melden bij het CBR voor zijn examen. Het werd een vrolijk examen met een goed humeur bij allen in de auto, er was zelfs ruimte voor een grapje en dit werd tijdens de nabespreking nog eens dunnetjes overgedaan waarbij de examinator een welgemeende schaterlach niet kon onderdrukken. Jur, woorden schieten tekort maar het was zeer gezellig met jou in de auto. Geniet van het leven en blijft vooral wie je bent: Een geweldig mens. Oh ja en nog gefeliciteerd met het rijbewijs

* 16 september, Anne Schaeffer-Schreurs straalt gewoon, jaren na de eerste poging om het rijbewijs te halen is het dan nu gelukt. Een mooie dag, mooi weer en een goede examenrit zorgen ervoor dat Anne eindelijk haar zo fel begeerde en hard nodige rijbewijs heeft gehaald. We zijn er allemaal heel blij mee. Super, geniet ervan.

* 12 September, Iets meer dan een jaar na haar zus Thiara mocht Sharida Stevens zich bewijzen bij het CBR voor haar ijexamen. Lachend als altijd,nu wel iets zenuwachtiger..., ging ze er voor. En dat het goed zat was al snel duidelijk. Zonder veel moeite bracht ze de examenrit tot een goed einde, waarna ze alleen nog maar lachend de dag door is gekomen. Sharida, goed gedaan. Geniet er van.

* Sanne Wulms, mag zich op 6 september in Höär (Horn) bij het CBR komen melden voor het rijexamen. Nerveus is ze wel.... maar echt nodig was dat niet, maar ja, de aard  van het beestje. Een rustig verlopend rijexamen, alles wat op haar pad komt mooi oplossend, zo gingen we weer rustig terug naar het CBR, met als resultaat.... Geslaagd. Alsof het niet anders kon. Geweldig en nogmaals gefeliciteerd.

* Jules Leenen, dae jong links oppe foto..... Jules mocht zich op vrijdag 30 augustus melden bij het CBR...... yes, voor het rijexamen. Det kump waal good.... en als altijd zeer relaxed, soms een beetje te... relaxed ging Jules er voor. Maar goed, ook een examinator die met gesloten ogen naar hem zou zitten tijdens de rit, had geen ander oordeel kunnen geven dan; Jules, je bent geslaagd!! Jules, wat we al lang wisten is gelukt. Gefeliciteerd.

* 29 augustus 2013, Kurt gaat het weer proberen en daar waar hij de vorige keer zo goed zijn best deed en het niet lukte, liet hij vandaagzienwatvoor een vergissing de vorige poging was. Vanaf het wegrijden bij het CBR tot het terugkomen op de examenlocatie  werd het één grote overtuigende rit. Zo ken ik Kurt weer, dit was nu eens een echte goede examenrit met nauwelijks een foutje. Proficiat Kurt, deze was DIK verdiend. Eeeeeh, zet wel even de auto uit........ ;-)

* 8 uur in de morgen op 29 augustus 2013, Mike is er klaar voor, zegt hij. Gezien zijn rij capaciteiten moet dat ook kloppen maardaar waar Mike Smeets vaak een koele kikker in de lessen is had hij nu toch een beetje meer last van de zenuwen. Gebeurt vaker.....? Ja, maar bij Mike viel het gelijk erg op. Niettemin een hele goede examenrit en met een positief resultaat. Helemaal verdiend en Mike je weet; "het hebben van het rijbewijs opent nieuwe deuren."

* Met het weekend nog in gedachte mocht Paul Tacx op maandagochtend 26 augustus bij het CBR laten zien of hij het rijbewijs waard was. En relaxed als Paul is was ook vrijwel de gehele  examenrit. Kalm, rustig, overzichtelijk. Dit alles was meer dan genoeg om de examinator er van te overtuigen dat Paul er helemaal klaar voor was. Prima gedaan. TOP

* Een memorabele dag voor mij op maandag 19 augustus 2013. Het werd tijd afscheid te nemen van de Fam. Ruben, d.w.z. van Joyce deze keer. Daar waar Tom en diens vriendin Marlou haar voorgingen, was het nu de beurt aan Joyce Ruben. Joyce deed het op haar eigen manier en dat was voor haar de juiste, dus mooie, terechte prestatie en gefeliciteerd met  je rijbewijs. Veel succes in Nijmegen.

* Nadat Roger Knoben uit Posterholt te horen kreeg dat hij zijn rijopleiding in een automaat moest voltooien had zijn eerste instrukteur Theo Roos van Autorijschool Aktief mij benaderd of ik hem hiermee wilde helpen. Daar ik Theo en ook Roger al kende was mijn antwoord natuurlijk, GRAAG.  Zodoende startte Roger op 6 april jl. met de opleiding in de automaat. Vanaf het eerste moment voelde ik al dat het goed zat en Roger voelde zich in deze auto als een vis in het water. Dit alles resulteerde op 15 juli in het behalen van het rijbewijs met de opmerking dat hij een zeer overtuigende rit had laten zien en zeerovertuigendgeslaagd was. Een unieke samenwerking tussen 2 rijscholen met als gevolg een rijbewijs voor Roger. Dat was ook het doel.

* 24 juni 2013, eindelijk valt de hele puzzel in elkaar. Na een jaar vol examen tegenslag, steeds uitgestelde examens door het slechte weer en een hardnekkige enkelblessure, ging het examen van Steffie Vervuurt eindelijk wel door. Gelukkig liet ze zich nooit uit het veld slaan en kon ze nu eindelijk een examinator laten zien dat ze het rijbewijs (dik) verdiend. Het bleek een goede dag voor Steffie, zonder twijfel behaalde ze het felbegeerde roze kaartje. Steffie good gedoan en doe wits ich bön ech bliej veur dich .

* Nog net in mei. Op 31 mei 2013 mocht Marlou Rutten haar rijkunsten laten zien bij het CBR, en daar waar bij de toets de zenuwen nog de overhand kregen, was het nu over de gehele examenrit vooral  rust wat ze uitstraalde. Heel zelfverzekerd alsof het geen examen maar eendoodnormale rit betrof.Ondertussen nog een goed gesprek met de examinator. En ik zat zo lekker achterin mee te genieten! Tsja Marlou, dat was het dan. Rijbewijs in de pocket.... Mooi. Gefeliciteerd.

*Maandag 13 mei 2013, voor mij persoonlijk begon de dag slecht want ik lag in het ziekenhuis. Halsoverkop heeft Marita (mijn vrouw) geregeld dat mijn “assistent in nood” Jan aanwezig kon zijn bij het examen van Larissa Hövelings, terwijl ik graag bij alle examens van mijn kandidaten ben. Ondanks dat was ik erg blij met het bericht dat Larissa geslaagd was en dan ook niet zomaar maar duidelijk en heel goed. Dat maakt dan toch een beetje goed dat ik er niet bij was. Larissa TOP gedoan maedje en noe (missjien) noa Rio.

* Vrijdag 3 mei 2013. Het is 13.40uur als we de parkeerplaats van het CBR oprijden en zeg nog; Boekje mee en pak alvast je ID kaart mee. .............. OOOOOhhh Sh*t hoor ik opeens, die heb ik niet bij me. 20 min. voor aanvang van het examen. Dat werd een race tegen de klok, snel naar huis en 14.02 uur het examen lokaal binnenlopen. Net op tijd, al wist de examinator er al van. 3 kwartier later het oordeel. Ondanks de hectiek aan het begin, toch geslaagd. Remco (Halmans) jongen wat kun jij het spannend maken. Maar oprecht gefeliciteerd met je rijbewijs.

* 25 April 2013, Sjuul Heijnen gaat ervoor, dit zal het ‘m toch echt moeten worden... Om 10.50uur gaat het beginnen dat examen en dat waar Sjuul zo tegenop zag viel ontzettend mee. Alles klopte vandaag, Auto, verkeer, examinator en.... Sjuul. Alsof het uit de losse pols kwam. Gewoon een model examenrit, gewoon goed. Proficiat, hier viel geen negatief woord over te zeggen, zo ken ik Sjuul tijdens de lessen, gezellig babbelen en goed rijden. Heel mooi.

* 18 April 2013, om 9uur staat de lesauto voor de deur om Vera Vergoossen op te halen voor haar examen. Hopelijk de laatste keer in de lesauto..... we zullen zien. 2 uur later, daar staan we dan samen bij de auto voor een gezamenlijke foto omdat Vera geslaagd is en vanaf nu des vaderlands wegen zelf veilig kan bereiden. Haha, Vera wat was het vaak leuk en gezellig tijdens de rijlessen. Geniet van je rijbewijs, je het het verdiend en dat weet je. Gefeliciteerd en Merci dat ik je heb mogen leren autorijden.

* Maandag 8 april 2013, op het voor Rinaldo Verstappen vreselijke vroege tijdstip van 9 uur, staat de lesauto klaar voor zijn examen. Om 20 voor 10 moeten we er zijn en Rinaldo heeft zich slechts 1 ding voorgenomen; het Rijbewijs halen. Alles wijst vandaag op een goede afloop; een goede voorbereiding, goed rijden, goede motivatie, eeeh vroeg en fris uit de veren.... en dan ook nog eens een fijne examinator die Rinaldo vooraf nog eens een positieve boost geeft....! Dit alles maakt dat Rinaldo zijn tijd in de lesauto eindelijk kan afsluiten met dat zo fel begeerde rijbewijs. Eindelijk kon Rinaldo laten zien wat Jan en ik al lang wisten... Deze jongen verdiend een rijbewijs. Good gedoan jong... gefeliciteerd.

* Donderdag 21 maart 2013, vandaag zal het recht moeten zegevieren moet Willemijn Cauberg hebben gedacht toen ze in de lesauto stapte voor haar rijexamen. En inderdaad gedurende de rit verdween alle schroom en het was klip en klaar. Haar slotpleidooi was overtuigend genoeg voor de “rechter” (examinator) in deze. Het verdict: GESLAAGD Bovendien gaat er niemand in beroep ertegen omdat het gewoon een duidelijke uitspraak was. hahaha gefeliciteerd Willemijn en succes met je studie.

* Maandag 25 maart, als eerste examen staat dat van Maud Heymann op het programma.
We hadden al afgesproken dat Maud; “het gewoon moet gaan doen.” Ga er voor, laat maar zien wat je al tijdens de toets liet zien. Maud gaat gewoon slagen! Gefeliciteerd klinkt er na de rit, Maud verbaasd achterlatend met de woorden; “eeeh ben ik geslaagd?”  Een geweldige reactie van een mooi mens die gewoon laat zien wat ze kan. Maud....................   we spreken ons nog wel. Gefeliciteerd, nu de verpleegsteropleiding nog.

* Maandag 25 maart, als tweede examen staat Esther Giezenaar klaar om te vertrekken, d.w.z. nadat ze eerst vriendin Maud heeft gefeliciteerd en Maud op haar beurt Esther succes heeft gewenst. Twee vriendinnen maar totaal anders in de auto. Ook Esther weet een deuntje mee te blazen als het om autorijden gaat. Alleen de aanwezigheid van een examinator maakt het iets minder vanzelfsprekend. Toch gaat ze er vandaag volledig terecht met de volle buit vandoor. Ook Esther slaagt omdat ze zo haar best deed! Maar goed hahaha, volledig verdiend Esther. Ook jou spreek ik nog wel..... geniet er van. Ook jij veel succes met de studie.

* Maandag 18 maart 2013. Na een goede nachtrust moet alles wel goedkomen; dat dacht Stacy Driessen. Tenminste dat denk ik want vanaf het moment dat het examen begon tot dat we weer met zijn allen aan de tafel zitten, was Stacy echt goed bezig met haar examen. Een mooie rit met weinig opmerkingen was het eindoordeel, dus geslaagd. Zo Stacy, rotondes op de snelle manier nemen en humor in lesauto zijn nu verleden tijd en mag je nu zelf de weg op. Fijn gedaan en natuurlijk van harte.

* Maandag 4 maart 2013. Het is 8 uur ‘s ochtends als de lesauto bij Shaunie Cox komt voorrijden. Wel vroeg op een maandag ochtend. Maar goed je had goed geslapen en was er klaar voor. Om 9 uur begint het examen en een goed uurtje later komt het verlossende antwoord; Shaunie, gefeliciteerd je bent geslaagd. Het had wat voeten in de aarde maar wat we samen al langer wisten; het examen moet goed komen, werd waarheid. Mooi gedaan en nogmaals gefeliciteerd.

* Shiiiiit neeeeeee, dat was in de ochtend van donderdag 21 februari 2013 de reactie van Djamilla Balendonck, toen ze zag dat het weer was gaan sneeuwen. Toch niet rijden in de sneeuw!  Toch wist de bedenkster van de tekst “Rijles... had U toch ook!”,  het hoofd, zij het met wat moeite, koel te houden en werd haar examenrit een echte zegetocht. Ook het commentaar van de examinator mocht er zijn; Waar maakte je je nou echt druk om? Om dat examenritje? Djamilla liet gewoon zien dat ze kon autorijden. Maar ja, dat wist IK al lang !!! Mooi gedaan, gefeliciteerd

* Donderdag 14 februari 2013. Terwijl overal de alcoholdampen van de voorbije carnaval nog aan het opstijgen zijn, staat Bram Heymann klaar om 7uur in de vroege ochtend voor zijn (mogelijk) laatste rijles. Om 8 uur gaat het beginnen, dat examen. Bram oogt cool, maar van binnen trilt hij als een espenblad. In een daarna rustige, nette en overtuigende examenrit laat hij dan zien waarom hij het rijbewijs waard is. Het verlossende woord laat dan ook niet lang op zich wachten. gefeliciteerd. Good gedoan.

* 1 februari 2013, Nieuwe dag, nieuwe maand, nieuwe studie..... Ja Arancha heeft af en toe wel eens een verassing. Vanaf nu beginnen met een nieuwe studie in Nijmegen. Dan ook maar gelijk met rijbewijs moet ze toen wel hebben gedacht. Na een toch wat aarzelend begin van de examenrit werd het gaandeweg toch een zegetocht. Arancha was niet uit het veld geslagen na een klein missertje, bleef rustig en na een verder mooie exemenrit kwam dan de beloning. JA gefeliciteerd, je bent geslaagd. Proficiat.  Nu ook een goede start van de nieuwe studie. Knipogende emoticon

 * 31 januari 2013, Paul Gijsen gaat er nu voor, nadat hij lang geleden een aantal pogingen had ondernomen, wilde hij het nu wel afmaken. En dat deed hij dan ook, de zenuwen gierden door hem heen maar toch wist hij de rit tot een goed einde te brengen. Waarna de xaminator mij aankeek en zei; dit was toch zeker een prima examen en Paul was dan ook zonder enige twijfel geslaagd. Paul veer höbbe auch get gelache in den auto, maar doe höbs biej het exame loate zeen det se het riejbewies waerd bös. Good gedoan!

* 24 januari 2013, om 8 uur staat de lesauto voor de deur bij Sil van Avesaath, hij heeft nl. om 8.55 uur een afspraak bij het CBR in Horn. RIJEXAMEN. Sil is wel nerveus maar laat hier tijdens de examenrit toch niet te veel van merken. Wel even een tussendoor opmerking van de examinator en deze raakt precies de juiste snaar waarna Sil alles kan laten zien wat er van hem gevraagd wordt. Na een verder leuke examenrit krijgt hij van de examinator de verlossende woorden; proficiat, je bent geslaagd. Maar dat was ook volledig terecht. En ook voor Sil geldt net als bij zijn vriendin Laura; Mam doe bös de auto noe regelmoatig kwiet.

* 7 januari 2013. De examens beginnen weer en meteen met een klapper. Laura Dohmen viel in voor een geblesseerde medekandidaat en deed dat met verve.
Ze werd beloond voor haar harde werk en liet zien waarom ze het rijbewijs waard was. Nu kan mam wel eens af en toe fluiten naar haar auto, want die is dan mee met Laura. Laura TOP, gefeliciteerd.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign by Marjon Menten 2013 ©