banner

Geslaagd 2016!

*Vrijdag 23 december 2016, de laatste examendag in Horn dit jaar. Maarten Theelen heeft deze uitgekozen om het jaar perfect af te sluiten met het rijbewijs. Om 10 voor 10 mag hij aan zijn finale rit beginnen, allereerst richting huis rijden en dan zelfs op het eigen erf de omkeeropdracht. Hierbij raken zijn vader en moeder lichtelijk in verwarring, is er iets met Maarten, gezakt, eslaagd? Niets is minder waar, gewoon een bijzondere manoevre bij huis. Dan de terugweg naar het CBR, er gaat niets meer mis, het rijbewijs is in de pocket. Gefeliciteerd Maarten, op de valreep heb je jezelf nog op een mooi kado getrakteerd.

*14 november Bram Buurman. Tsja, vanaf januari stage in Amerika, dus moet het nu wel gaan gebeuren. Maar Bram ziet het helemaal zitten, hetgaat gewoon lukken vandaag. Nou ja, eerst de examinator laten zien dat het goed is. Ondanks een beetje ‘gezonde’ spanning laat Bram dan ook een uitstekende examenrit zien. Proficiat Bram, je bent geslaagd luidt dan ook het eindoordeel. Mooi gedaan Bram, nu lekker naar de States.

*11 november Justinn Peters, nog zo eentje, nu gaat het gebeuren en het komt helemaal goed. Zo ongeveer dacht Justin er over toen hij zich bij de examinator mocht gaan melden voor zijn rijexamen. Waarom zou het niet lukken, er is geen enkele reden toe. Justinn pakt het goed aan en laat vol overtuiging zien waarom er maar 1 oordeel het juiste kan zijn. Geslaagd. Proficiat.

*10 november Rowan Coomans bedacht zich geen moment toen hij op 10 november zijn examenrit mocht gaan maken. Dit moet hem worden, ik ben er helemaal klaar voor zei hij. Maar ja, er moet eerst nog een gereden worden. En dat deed Rowan, zo zeker als wat zat hij na afloop aan de tafel om de uitslag aan te horen. Het kon niet anders.....GESLAAGD !! Gefeliciteerd Rowan.

*Anita van Dijken-Doldersum is dan de volgende in de rij. Op 4 november om 9.50uur is het dan zover. Zou dit dan het eindstation zijn van een lange periode van rijlessen, eerst in Emmen (haar oude woonplaats) en nu vanuit haar nieuwe woonplaats Neer.... ? Ik weet datze er keihard voor heeft gewerkt, het hard nodig heeft en het verdient. We maken kennis met de examinator, maken goede afspraken en ze is onderweg. Na zo’n 40minuten is ze terug. GESLAAGD !!! Gefeliciteerd. Nu eindelijk kilometers maken op jezelf. Mooi gedaan.

*Jaimy Schreurs uit Boukoul is dan de eerste van november. De 3e om 11.40uur is het dan zover. Het ritje naar het examen ging al aardig maar nu het examen nog. Een korte kennismaking en dan op weg, de spanning is er wel maar ze gebruikt het in haar voordeel. Een prima rit met goede oplossingen voor alles wat ze tegenkomt is het gevolg. Eindoordeel: GESLAAGD. Proficial Jaimy, prima gedoan.

*Anneloes Koopman, de laatste kandidaat van oktober, mag zich om 9.50uur op 31 oktober melden bij het CBR in Horn. Met Anneloes heb ik een speciale afspraak, als ze slaagt dan maak een afspraak bij de praktijk van haar moeder.) Maar goed, het gaat om Anneloes, aan haar de taak om een goed rijexamen te laten zien. Dat bleek dus geen probleem, overduidelijk was het resultaat dat Anneloes geslaagd is. Gefeliciteerd Anneloes. (De aafsproak is al gemaak)

*Stef van Haren. 21 oktober om 9.40uur staat de examinator gereed om hem te ontvangen en zijn rijexamen te beoordelen. Stef gaat er voor, ondanks dat hij eigenlijk niets moet hebben van examens (wie wel). Even een babbeltje met de examinator en dan onderweg om zijn kunsten te laten zien. Uitermate blij is hij dan ook wanneer hij de positieve uitslag te horen krijgt. Stef Proficiat ...... ennne de cake van mam (oma’s recept) was lekker.

*Stef Leenen, de danser van de rijschool. Student aan conservatorium in Den Haag (ik heb debverhalen tijdens de lessen goed kunnen volgen). Op Donderdag 20 oktober om 10.20uur moet het zijn feestje worden. En dat wordt het, met veel souplesse overtuigde hij de examinator ervan dat hij het rijbewijs verdient. Mooi gedanst...eeehhh gereden Stef. Gefeliciteerd.

*August Coenders, hij maakte het zich ietwat moeilijk bij de theorie maar op 14 oktober om 9uur mag hij dan aan de bak om zijn rijexamen te doen. Er is een positieve klik met de examinator, iets wat hij wel kan gebruiken, daardoor gaat het ook wat makkelijker. Je kunt zien dat hij dat ook meer op zijn gemak is, dat vertaald zich dan ook in het resultaat; Geslaagd. Proficiat August.

*Yvanka Vermeulen is op 6 oktober aan de beurt om haar rijexamen te doen. Om 8.55uur is het tijd om kennis te maken met de examinator en korte tijd laten is ze ook onderweg. Na een aanvankelijk een beetje moeizaam begin hersteld ze zich prima, waarna ze een hartstikke goede examenrit laat zien. Mooi gedaan, terecht geslaagd. Gefeliciteerd.

*In de middag van 23 september mag Jella Stevens (nummer 4 van familie Stevens uit Beesel) zich om 5 voor 3 melden bij de examinator. Ook Jella gaat ervoor, want tsja, steeds terugkomen vanuit Leiden, waar ze sinds kort woont, is ook niet alles. In een hartstikke leuke rit levert ze dan ook het bewijs dat ze er nu helemaal klaar voor is, de examinator kan dan ook maar 1 uitslag geven: GESLAAGD. Proficiat Jella, ich kom nog waal ins een fricandelke hoale, vöäl succes op sjool in Leiden en.. veer appe nog ins.

*Dan de drukke vrijdag, 23 september: 2 eigen examens en eentje voor collega Mark.. Audrey van Wessum uit Reuver mag het spits afbijten die dag, kan ze straks haar dochtertje zelf met de auto overal naar toe brengen en zelf naar fotoshoots gaan voor haar eigen Foto studio? Om 5 voor 9 mogen we naar binnen, hier start dan ook haar rijexamen. Ineens wordt ze zelfverzekerd, “Ik ga het gewoon doen!” Vol ongeloof hoort ze de uitslag: GESLAAGD !! Mooi gedaan Audrey, helemaal verdiend, GEFELICITEERD.

*Donderdag 22 September Celine Bremmers uit Posterholt mag om half 3 haar kunsten gaan vertonen bij het CBR. Toch een beetje gespannen gaat ze het examen beginnen, echter na een goed gesprekje met de examinator rijdt ze de parkeerplaats af. Zo 40 minuten later (het was wat drukker dan verwacht) komt ze weer terug bij het CBR, de spanning van het rijden is van haar af gevallen, alleen nog.... ,Tsja wat is de uitslag? Natuurlijk: Geslaagd. Proficiat, dat was een mooi examenritje.

*Charlotte van Duijnen staat op maandag 19 september om 11.40u als volgende op de planning om haar rijexamen te doen. Ooit had ze al een paar lessen in Duitsland waar ze toen woonde. Dat was niet echt oplossing en daarna volgden nog enkele verhuizingen waarbij ze uiteindelijk haar plekje heeft gevonden in Haelen. Ze heeft toen ook gelijk de rijlessen maar weer eens opgepakt en ziehier, vandaag kan ze het afronden. Het commentaar van de examinator: “jij kunt zo Taxi gaan rijden” lekker zelfverzekerd en een super mooie rit. Geweldig gedaan Charlotte, gefeliciteerd.

*De laatste dag van de hittegolf hier in Limburg, wat was september tot nu toe heet. En alweer een kandidaat die met temperaturen van boven de 30°C de weg op moest voor zijn rijexamen. Koen Wijnands uit Roermond is degene die het vandaag mag laten zien. Om 2 uur mag hij zich melden bij het CBR in Horn. Nu komt het er op aan, Koen een zwemmer die altijd gewend is er VOL voor te gaan, echter nu moet het gewoon veilig Dat doet hij dus met als resultaat..... GESLAAGD, proficiat Koen. Mooi gedaan.

*Maandag 12 september, ik heb Melissa van Leeuwen uit Roggel op tijd opgehaald voor haar examen om 10 voor 10 bij het CBR in Horn. Echt zenuwachtig is ze niet, het is wel spannend. Na de kennismaking met de examinator gaan we samen op stap, goh, voelt lekker aan dat ritje. Mooie oplossingen voor alles wat we tegenkomen, wat zit er toch af en toe raar volk op de weg. Maar het mag Melissa niet deren; GESLAAGD !!! Gefeliciteerd mooi gedaan en een lange neus naar de Jongens. (Je weet wel wie)

*Zaterdag 10 september, (ja een zaterdag, er moesten door het CBR wat examens ingehaald worden). Malon Hanssen mocht zich daarom om 14.55uur op die warme middag melden bij het CBR. Nu gaat het er om, nu laten zien waarom dat rijbewijs voor Malon moet zijn. Door redelijke druktedie middag duurde het examen iets langer maar dat nam niet weg dat Malon kon laten zien wat ze waard is. nEn dat deed ze, in een echt goede rit overtuigde ze de examinator. Geslaagd !! Proficiat Malon.

*Ook Fleur Roeks uit Linne heeft zich een mooie dag uitgezocht voor haar rij-examen. Op 8 september om 14.55uur meldt ze zich bij het CBR . Fleur had kennelijk besloten er een gewoon goede examenrit van te maken en liet dat dan ook zien met te rijden zoals we haar kennen, ondanks natuurlijk dat het een examerit was, ging het toch lekker. Hierdoor kon de examinator maar 1 oordeel vellen; GESLAAGD. Fleur proficiat.

*Maikel L’Ortije, op 25 augustus om 20 voor 12 (dus midden op die hete zomerdag), is het zijn taak om de eer van St.Odiliënberg hoog te houden. Hij mag zijn rij-examen gaan doen. Ondanks de aanhoudende hitte gaan ook de examens gewoon door en Maikel denkt er het zijne van. Samen en instructeur Theo meldt hij zich bij het CBR in Horn om enige tijd laten het oordeel over zijn examenrit te horen: GESLAAGD !! gefeliciteerd Maikel.

*Lou Bongers, zijn rij-opleiding had wat vertraging opgelopen, maar wat wil je; Op stage in Spanje Hasta la Vista.... lijkt me toch lekker. Alleen aan alle mooie dingen komt een einde, zo mag hij zich na terugkomst in Nederland op 11 augustus melden bij het CBR in Horn. Om 10.20uur is het zover en na een gedegen rit mogen we zeggen dat Lou is toegetreden tot de elite der rijbewijs bezitters. Lou gefeliciteerd, haaj het veilig. En blief lekker koake.

*SPECIAAL VERHAAL: 28 Juli om 8uur, examen Tjeu Gehlen uit Herkenbosch. Dat was me het ritje wel, eerst gaat het examen niet door (de examinator was er nog niet) het zou eind van de dag worden en dan opeens op weg naar huis; “Er is een uitvaller, kun je toch nog komen.” Dus met haastige spoed terug om alsnog te beginnen. Tjeu Gehlen was wel goed warm gereden deed meer dan alleen veilig rijden, kortom hij reed een geweldig goed examen. Natuurlijk was de wet van Murphy nog niet af. Bij terugkomst en na de felicitaties van de examinator, weigerde als klap op de vuurpijl ook nog eens diens Tablet. Het officieel maken van het slagen duurde zo nog iets langer, maar what ever.... Tjeu gefeliciteerd. Prima gedaan.

*Maandag 25 juli, weer terug van een weekje vakantie mag ik gelijk weer acte de presence geven, bij het CBR. Ditmaal met Ricky Kuijpers. Ricky wordt om half 3 verwacht en op dat tijdstip zijn we er dan ook want Ricky heeft zich voorgenomen de rijopleiding nu af te ronden. Toegegeven, de prettige benadering van het examen door de examinator is een groot pluspunt, maar het is hoe dan ook toch Ricky zelf die het moet doen,cadeautjes worden ook hier niet gegeven. Toch geeft Ricky zich een heel mooi cadeau door op bijzonder fraaie wijze haar examenrit te rijden. Daarom, verdiend geslaagd. Gefeliciteerd.

*Examens gaan door, ook tijdens mijn vakantie, Mariska begeleid de examens vanuit de rijschool en Myron Heijnen is het ‘slachtoffer’ op vrijdag 22 juli. Om 10 over 3 gaat zijn feestje beginnen. Hij is er helemaal klaar voor en gaat er vanuit dat hij ook de examinator kan laten zien dat hij er klaar voor is. Niets blijkt minder waar, inderdaad heeft Myron op overtuigende wijze laten zien dat hij klaar is om alleen de weg op te gaan. Gefeliciteerd Myron, terecht geslaagd.

*Daan is nog niet goed en wel terug of Mike van Beek uit Swalmen mag ook zijn vaardigheden tonen bij het CBR, op donderdag 14 juli om 5 voor 3 is het zijn beurt. Ga maar lekker mee zegt hij van te voren tegen mij, dan hoef je niet bij een kop koffie te wachten tot ik terug ben. OK, ik zie dan ook dat Mike al het geleerde mooi in praktijk weet te brengen, leuke en goede maar vooral veilige oplossingen voor de problemen die hij onderweg tegenkomt. Uiteindelijk kan er maar 1 eindoordeel zijn, t.w. geslaagd! En dat is dan ook zo. Gefeliciteerd Mike.

*De volgende dan: 14 juli Daan van Schelven, om 10 over 1 is heet zijn beurt, hij mag zijn examen gaan doen. Eindelijk laten zien waar hij zo hard voor heeft gewerkt, naast zijn schoolexamen natuurlijk (hier was hij voor geslaagd). Maar nu het rij-examen, voor Daan even andere koek. Maar toch, hij laat zich niet uit held veld slaan en maakt er gewoon een goede, veilige rit van. Nu is het ook zover; Geslaagd !! Daan gefeliciteerd.

*11 Juli, Leonie Bokhorst, nog geen jaar na haar zus mag Leonie laten zien de kunst van het autorijden onder de knie te hebben. Om 5 voor 11 is het zover, we mogen ons melden, en na een kort praatje met examinator gaat ze dan op pad. En goede rit maakt ze er van, alles voelt goed aan en ziet er goed uit. Hierdoor kan de examinator na afloop maar 1 conclusie trekken:  Geslaagd !  Leonie gefeliciteerd, zeer verdiend.

*Dan, op 30 juni Danny Bonke uit Reuver, geslaagd voor zijn schoolexamens wil hij nu ook het rijexamen met goede gevolg afsluiten. Hij is er dan ook echt klaar voor. We zijn op tijd bij het CBR en om 2 uur gaat het beginnen. In een wel extreem goede examenrit laat Danny zien dat hij het autorijden beheerst, hij verbaast mij daarin dat hij nog beter rijdt dan tijdens de lessen. Maar goed, hij is geslaagd. Een succesvol maandje dus voor Danny, Gefeliciteerd.

*Stephanie Pisters is om 9 uur op donderdag 30 Juni aan de beurt. Niemand weet dat ze examen heeft en dat is maar goed ook want je hebt stresskippen en ...... Stephanie. Maar goed, het is een goede keus gebleken qua examen, lekker rustig, geen vervelende  telefoontjes en appjes met succes en hoe is het gegaan, nee... gewoon rust! En zo hoort het eigenlijk ook. Uitgaan van je eigen kunnen, en dan blijkt dan ook. Geslaagd. Gefeliciteerd.

*24 juni, Cas Louwarts staat om 5 over 1 voor de opgave zijn rijkunsten te gaan tonen aan de examinator van het CBR. We kennen elkaar al heel lang en ik weet dat het in principe een koud kunstje moet zijn, maar er is in korte tijd zoveel gebeurd dat dit geen vanzelfsprekendheid meer is. Maar goed, ik vertrouw op zijn goede basis vaardigheden. Na een dik half uurtje komen ze weer terug en blijkt het vertrouwen te kloppen. GESLAAGD.
Cas, ben trots op je, mooie prestatie van een geweldige persoonlijkheid.

*Toch blijft het speciaal wanneer je eigen dochter rijexamen doet. Rianne mag het gaan doen op 17 juni 2016 om 5 over 1. Ik mag niet mee, zegt de examinator, jij maakt haar alleen maar extra nerveus. Ik denk dat hij gelijk heeft! Rianne echter is een gigantische doorzetter, de dag ervoor hoorde ze al dat ze geslaagd was voor de (deel)examens die ze gedaan heeft. Maar nu het rijden, ook Rianne  heeft gereden met mij, haar zus Mariska en Theo Roos. Bij terugkomst wordt ik uitgelachen door de examinator; waar heb jij je druk om gemaakt zegt hij. Rianne is geslaagd. Gefeliciteerd! mooi gedaan.

*Tren Dohmen, (de derde van de familie) mag zich op vrijdag 17 juni gaan melden bij het CBR voor zijn rijexamen. Wat is hij er aan toe, nu mag het echt gaan gebeuren. Om 9 uur gaat hij samen met de examinator op pad, waar ik niets van zie is dat hij een hartstikke leuke rit rijdt (volgens de examinator). Dit kan dus maar 1 ding tot gevolg hebben, Tren is geslaagd. Goed gedaan Tren, gefeliciteerd. Ik wist dat het zou moeten lukken.

*9 Juni 2016, om 5 voor 9 is het de beurt aan Davy van Rhoon, ook hij heeft eerst de schoolexamens gedaan en gaat nu voor het rijbewijs. Opgeleid door Theo, mijzelf en Mariska moet hij er nu echt klaar voor zijn. Na een goede examenrit komt dan ook voor Davy het verlossen antwoord: gefeliciteerd, je bent geslaagd. Hartstikke goed gedaan Davy, gefeliciteerd. (Ook Davy heeft inmiddels zijn HAVO diploma binnen, goed hoor.)

*Zo, de schoolexamens achter de rug en nu op maandag 6 juni op 10 voor 10 mag Robbin Vonk nog eens zijn kunnen laten zien bij een examen, het rijexamen wel te verstaan. Nadat ik hem om 9 uur heb opgehaald gaan we op ons gemak naar het CBR in Horn. Hier gaat het gebeuren en daar waar Robbin vaak rustig is, komt er toch wat spanning opzetten. Gezonde spanning wel te verstaan want na afloop komen de verlossende woorden: GESLAAGD !!  Gefeliciteerd Robbin. (Inmiddels weten we ook dat het HAVO diploma in de pocket is. SUPER!

*Nadine Strooband is op vrijdag 3 juni aan de beurt, kan ze ze nog net voor haar verhuizing naar Reuver dat gewilde rijbewijs binnen-slepen??? Ze gaat vandaag zelf voor het antwoord zorgen. Deze doktersassistente laat blijken dat ze eer helemaal op gebrand is om te slagen. Ze doet vreselijk goed haar best, zo goed zelfs dat de examinator niets anders kan zeggen: GESLAAGD!!  Nadine, goed gedaan in deze voor jou toch al stressvolle tijd.

*2 Juni 2016, de weersvooruitzichten zijn ZEER slecht, HEEL VEEL regen op komst en Robin Broens moet naar het CBR voor haar rijexamen. Code oranje is gemeld, gaat het m nog lukken voor de regen komt. Om 15.50u is het dan zover, het gaat beginnen.  Na een “droge” rit komt dan de verlossende uitslag: GESLAAGD. Hartstikke goed gedaan, laat nu de regen maar komen. Ehhh, en die kwam ook. Maar ja, voor Robin kan deze dag niet meer stuk.

*En dan 26 mei 2016, Rosa Starremans mag er voor zorgen dat ze nu alleen de weg op kan en mag. Om half 3 meld ze zich samen met haar instructeur Mariska bi het CBR in Horn. Dit kan niet meer fout gaan, dit is de examenrit dit het gaat worden. Hier wordt de spreekwoordelijke punt opde i gezet. En dat blijkt dan ook maar weer. Rosa heeft het“geflikt,” ze is geslaagd. Gefeliciteerd Rosa

*23 mei 2016, het is zover, de laatste leerling die onder de "vlag" autorijschool AKTIEF begonnen is met haar rijopleiding en daarna in fantastische handen is gevallen van Rijschool Menten. 8uur in de ochtend is misschien voor velen aan de vroege kant, maar juistdan is Cheyenne op haar best.  Vol vertrouwen begonnen aan haar examen na een zeer geconcentreerde opleiding. Het resultaat mocht er dus dan ook zijn, na een zeeeeer goede rit geslaagd met 17 jaar en 9 maanden. Cheyenne je was een hele fijne leerling.

*Zaterdag 21 mei, Melanie van Tienen gaat de eer van Reuver verdedigen bij haar rijexamen. Om kwart voor 11 is het dan zover, samen met Mariska gaan ze op stap met de examinator. Ik ben er zelf niet bij maar om ca. Half 12 komt dan voor mij het verlossende woord: GESLAAGD!  Rijlessen zullen nooit meer hetzelfde zijn nu Melanie haar rijbewijs heeft. Proficiat!!

*Weer zo’n vroege, Rik Peeters ook om 7uur ophalen en om 8uur examen. Voor Rik is een examen altijd iets speciaals, zo ook op deze vrijdag de 13e. Voor velen een dag vol bijgeloof. Op deze dag mag Rik laten zien wat hij waard is, een examen rijden en positief afsluiten. Na zo’n half uur zijn we terug en kan de uitslag komen. Ik was getuige van een wel zeer goede examenrit, het oordeel kan voor mij alleen: geslaagd zijn. En dat dat is ook zo, volmondig!! Vrijdag de 13e wordt voor Rik nooit  meer hetzelfde. Mooi gedaan Rik. TOP !!

*Dillon Janssens is op maandag 9 mei het slachtoffer. Hij mag examen doen bij het CBR in Horn. Om 7uur sta ik voor zijn deur en om 8uur is het dan zover. Voor Dillon eigenlijk een formaliteit, maar bij een examen weet je het maar nooit.  Hij stelt mij dan ook geenszins teleur door op magistrale wijze zijn examenrit te rijden. Verbaasd ben ik dan ook niet als het oordeel: Geslaagd !! klinkt uit de mond van de examinator. Dillon.....Gefeliciteerd

*Maandag 25 april, ik heb het al vaker gezegd, om 8 uur examen is vreselijk vroeg want om 7 uur haal in Siem Clerx op om zich wat in te kunnen rijden en alles goed te zetten in de auto. 8uur, poeh. Maar goed, voor Siem lijkt het een goed tijdstip, lekker rustig op weg met een (ook) rustige examinator. Dit alles resulteert in een hartstikke lekkere examenrit van zo’n 35 minuten. Terug aan de tafel, “gefeliciteerd Siem, je bent geslaagd.” Dus Siem, Gefeliciteerd.

*18 april 2016 is de volgende aan beurt om haar kunsten te laten zien bij het CBR. Vera Cox wordt om half 3 aan de tafel bij de examinator verwacht. Wat doe je als hobby vroeg deze tijdens de rit; Dansen was het antwoord. n dat deed Vera (bij wijze van spreken) tijdens de examenrit dan ook. Met redelijk gemak kon ze de examinator ervan overtuigen dat ze er klaar voor is. Vera gefeliciteerd. Toppie.

*
Ook op 12 april maar dan om 10 voor 3 mag Britt Heijnen laten zien waarom zij niet meer terug wil komen bij het CBR, zo oogt in ieder geval redelijk rustig. Maar ik ken Britt, schijn bedriegt, van binnen hypernerveus want nu moet ze de examinator laten zien dat ze eindelijk met haar eigen autootje (de gouden Twingo) op pad kan. Ook hier zorgt de examinator voor de broodnodige rust waardoor Britt eindelijk kan laten zien dat ze veilig alleen op weg kan. En dat lukt dan ook, Britt, gefeliciteerd, mooi gedaan.

*Dan 12 april om half 1, Tjeu Hansen is aan de beurt zijn kunsten te tonen aan de examinator van het CBR. Relaxed en ontspannen zal een examen voor Tjeu niet snel worden maar deze examinator weet wat hij doet en geeft Tjeu de zo broodnodige rust die hij nodig heeft. En dat zien we daarna ook terug bij de evaluatie en uitslag van het examen. Tjeu is zichtbaar rustig en ook de examinator heeft alleen maar goede raad na te hebben gezegd:** Gefeliciteerd, je bent geslaagd. Tjeu goed gedaan jongen, gefeliciteerd.

*Laura Puts mag zich op 11 april om 10.45uur komen bewijzen bij het CBR. Het examen gaat tijdig van start en Laura rijdt haar examenrit. Een mooie en vlotte rit volgt zo’n, 35/40 minuten lang. Zonder veel problemen rijdt ze tot slot de parkeerplaats van het CBR weer op. Wat zou de uitslag zijn??? Nou, zonder twijfel; Geslaagd. Laura prima gedaan, gefeliciteerd.

 *1 april 2016. Nee het is geen grap, Jarni Stevens mag zich om kwart voor 11 melden bij het CBR voor zijn examen. Spannend is het wel maar Jarni is zeker van zichzelf en gaat het wel even regelen. Dan op pad met de examinator, een snelle rit wordt het eigenlijk  wel, Jarni beweegt zich vlot door de behoorlijke drukte in de stad en moet regelmatig  echt grote fouten van anderen oplossen. Dit gaat zo goed dan de examinator niets anders kan zeggen dan; Gefeliciteerd, je bent geslaagd. Jarni goed gedaan.

*Om kwart voor 11 sta ik op maandag 7 maart voor de deur bij Koen Heuft, hij heeft rijexamen. Spanning....nou nee. Kom maar op zegt hij resoluut, moet gaan lukken. Om 20 voor 12 gaat het dan echt beginnen, hij gaat op pad met de examinator. Ze zijn best snel terug, weinig woorden worden er gewisseld, zowel voor, tijdens als na het examen. Maar de uitslag is duidelijk, gefeliciteerd Koen, je bent geslaagd. Mooi gedaan Koen, PROFICIAT.

*Donderdag 3 maart 2016, om 8uur haal ik Ruth van Pol op. “Ik ben naar huisarts.” had ze thuis gezegd. Niemand, behalve wij, wist dat Ruth rijexamen had.  Eerst even lekker wat inrijden, alles goed zetten en de laatste check qua .......? Om 5 voor 9 mogen we binnenkomen, op naar het examen. Wat later loopt ze met de examinator naar de auto, nu gaat het echt beginnen. Echt lang blijven ze niet weg.....?!?! goed of niet? De uitslag komt zeer snel, gefeliciteerd. Hartstikke goede rit, prima opgelost alles. Ruth GEFELICITEERD.

*Luc Leenen heeft gewacht tot na de carnaval, tot iedereen weer nuchter is, om op  maandag 15 februari 2016 om 8.00uur (wat een tijdstip)  examen te gaan doen. In een stevige  sneeuwbui begon de rit die ochtend, wat een weer!! Voor Luc was het blijkbaar wat hij nodig had, druk op de weg, slecht weer en dan lekker rijden. De uitslag was snel duidelijk, al kreeg hij nog wel een goede raad, prima toch. Luc was dus geslaagd. Super gedaan Luc, gefeliciteerd.

*Februari is al weer begonnen en gelijk op de 1 dag van de carnavalsmaand mag Sasa Obradovic om 5 voor 9 aantreden bij het CBR in Horn. Rijexamen. De uiterlijk zo gelaten Sasa, was toch wel iets meer gespannen dan je hem kon aanzien. Mag ik straks alleen de weg op, zie je hemdenken. Tsja, dat ligt aan je examenrit. Dan na een half uurtje de verlossing....Geslaagd. Proficiat.

*Maandag 25 januari om half 12 is het examentijd voor Angèle Knops uit Herkenbosch. Eindelijk mag ze dan laten zien waar al die lessen goed voor waren. Een hele periode van lessen achter de rug, met een half jaar afwezigheid door een buitenlandse stage. Maar nu dan.... het examen. Vol goede moed gaat ze op weg met de examinator, hoe zou het toch gaan vraag ik mij af. Niets om mij druk om te maken dus want Angèle komt terug en krijgt te horen dat ze geslaagd is. Gefeliciteerd.

*Silas Roumen een valse start hadden we wel, door een foutje bij het CBR was het examen op 14 januari en niet 3 dagen eerder zoals gepland, dachten we. Toch boeide dat Silas blijkbaar niet veel, stoïcijns en onverschrokken ging hij om 2uur die middag op stap met de xaminator. Tsjonge wat een (van buiten) koele kikker. Ook Silas is na zo’n half uur weer terug bij het examen bureau om de uitslag te krijgen van zijn examen. Natuurlijk Geslaagd !! had eigenlijk ook niets anders verwacht. Mooi gedaan, proficiat. RH15U

*14Januari 2016, deze koude dag zal Yaël Reumers nog lang in het geheugen blijven staan. Na een welverdiende vakantie op Bali nu weer in het koude Nederland om haar rijexamen te doen. Toch lijkt het temperatuurverschil haar niet te deren, onverschrokken gaat om 9uur met de examinator op stap voor die examrit, gewoon om te laten zien dat ze gewoon dat rijbewijs moet krijgen. Dat lukt dan ook probleemloos, na een dik half uur is ze terug en komt het verlossende antwoord: GESLAAGD !!  Yaël gefeliciteerd.

*Maandag 11 januari 2016, Mark Donnars staat in de startblokken om zijn kunsten te vertonen aan de examinator van het CBR. Om 10 voor 10 ius het zover, zo gestrest hij vooraf overkwam, zo rustig en gecontroleerd ging het tijdens de examenrit. Mark was dan ook weer snel terug bij het CBR.  De uitslag was snel duidelijk, GESLAAGD. Mark goed gedaan, Gefeliciteerd.

*Vrijdag 8 januari 2016, Om half 1 moet Beau van Maasdijk zich melden, gaat het nu dan toch gebeuren, eindelijk dat rijbewijs halen. De voorteken zijn wel gunstig, niet te nerveus, rustig babbelen en er zin in hebben. Dat voorgesprek, heerlijk rustig. We gaan op stap, een lekkere rit volgt, alles loopt nu als normaal, niet te veel stress, gewoon je ding doen. Mooie examenrit. Niet perfect maar wel heel goed. Kortom, voor de examinator geen probleem..... GESLAAGD. Mooi gedaan Beau.

*Ook vrijdag 8 januari maar dan rond 3 uur. Erik Wulms kende wat tegenslag maar nu moet het dan echt gaan lukken, rijden is nooit een probleem, behalve als er zo´n “vreselijke” examinator bij zit. Toch is dat vandaag allemaal anders. Erik gaat als een trein, doet gewoon zijn ding en rijdt alsof hij zich niet hoeft te bewijzen en zo hoort het. Complimenten naderhand van de examinator. GESLAAGD. Dit is in de pocket. Proficiat Erik.

*Donderdag 7 januari 9.50u. Iemand van de rijschool moet toch het 1e examen van het jaar rijden. Dit jaar is dat Kevin Schaefer. Kevin is er vol van overtuigd dat hij straks zal slagen... maar de tijd zal het leren.  Gelukkig duurt dat bij het CBR nooit zo heel erg lang want zo´n 40 minuten later is hij weer terug van zijn examenrit. Hij was toch wel wat nerveus, hij ging weer wat veel praten. Maar hoe dan ook, Kevin is geslaagd en heeft zijn rijbewijs. Noe sjnel nog een auto. Gefeliciteerd.

 

Webdesign by Marjon Menten 2013 ©