banner

Waarom Rijschool Menten?

Wij staan garant voor een goede en solide rijopleiding met de meest actuele inzichten betreffende het hedendaagse autorijden.
De toenemende drukte op de weg vraag om een andere en betere aanpak qua scholing en voorbereiding op de algemene verkeerstaak.

Daarom bieden wij de volgende mogelijkheden:

Rijden in een Schakelauto of Automaat
Rijden met Faalangst (met bijbehorend Faalangst examen)
Rijles bij ADHD en Autisme
Rijles voor herintreders (wanneer je bv lang niet gereden hebt)
Individuele theoriebegeleiding.
Rijlessen in de Duitse en/of Engelse taal zijn mogelijk

De lessen worden verzorgd door de volgende instructeurs:

Jos Menten, tevens eigenaar van de rijschool.
Specialisaties: RIS-, Faalangst- en Erkend ADHD-Autisme instructeur.

Mariska Menten.
Specialisaties: RIS-, Faalangst- en Basis ADHD-Autisme Instructrice.

Theo Roos.
Specialisaties: Faalangstinstructeur

 

RIS (Rijopleiding in Stappen)

De hedendaagse rijopleiding kenmerkt zich dan ook door gebruik te maken van de best mogelijke instructiemethode t.w. de RIS-methode. RIS staat voor Rijopleiding in Stappen.

 

De instructuur van deze rijschool, Jos Menten, is sinds 17 februari 2011 naast WRM instructeur ook gecertificeerd RIS instructeur. (WRM = Wet Rijonderricht Motorrijtuigen)

Waarom kies je voor de RIS opleiding; Het bewezen hogere slagingspercentage is slechts 1 van de redenenen, het je eigen maken van de leerstof, d.m.v. scripts is een andere reden. Middels het RIS-lesboek, kun je vooraf zien, lezen en voorbereiden wat er in de komende les gedaan wordt, je stapt als het ware met parate kennis in de auto want je weet vooraf wat er van je verwacht wordt en wat de belangrijkste aspecten van de les zijn.

Middels het RIS-lesboek kun je steeds zien wat je vorderingen zijn en je kiunt dit eventueel ook andere balangstellenden laten zien. Tevens doe je 3 deeltoetsen, t.w. 2 x afgenomen door je eigen rijschool en 1 x door een echte examinator van het CBR. Bij deze deeltoets 3 kun je tevens vrijstelling van de bijzondere verrichtingen verdienen, dit is vergelijkbaar met de reguliere Tussen Tijdse Toest, echter de examinator bij een RIS toets -examen is een RIS examinator. Let wel, bij het examen, regulier of RIS moet iedereen dezelfde vaardigheden kunnen laten zien, alleen de weg naar het examen is ietsje anders.

Kortom, bij autorijschool Menten kunt U prima terecht voor uw rijopleiding, welke methode U ook kiest. Prijstechnisch is het om het even, de rijschool maakt hierin geen onderscheidt.

 

Webdesign by Marjon Menten 2013 ©